Japonya Başbakanı Fumio Kishida, gelecek ay yapılacak parti seçimlerinde iktidardaki Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) liderliğine yeniden aday olmayacağını açıkladı. Bu karar, ülkenin aynı zamanda yeni bir başbakana sahip olacağı anlamına geliyor.
Anketlerin kendisine halk desteğinin azaldığına işaret ettiği ve bir süredir bağış skandalında isminin geçmesi nedeniyle tartışılan Kishida, eylülde LDP liderliğini bırakacağını duyurdu. Kishida, “partide müzakerenin önünü açmak için açık bir yarışa ihtiyacı olduğunu” söyledi.
Kishida’nın 3 yıllık başbakanlığına skandal, artan hayat pahalılığı ve rekor seviyede savunma harcaması damga vurdu.
67 yaşındaki Kishida, çarşamba sabahı başbakanlık ofisinde düzenlediği basın toplantısında, “Bu başkanlık yarışında LDP’nin halka değişmekte olduğunu ve partinin yeni bir LDP olduğunu göstermesi elzemdir” dedi.
1
Trump ve Takaichi’den ‘Altın Çağ’ Mesajı
50517 kez okundu
2
Ekonomi, Güvenlik, Muhafazakârlık: Sanae Takaichi’nin Japonya Ajandası
8028 kez okundu
3
Siyasette Yeni Bir Çağ: Japonya’da Yapay Zeka Parti Lideri Oldu
1776 kez okundu
4
Japonya Başbakanı Kishida, Eylül ayında istifa edeceğini duyurdu
1725 kez okundu
5
Cumhurbaşkanı Erdoğan Japon Gazetesine Makale Yazdı
1443 kez okundu