İçeriğe geç
DOLAR 49,33170,18%
EURO 55,3296-0,11%
ALTIN 6.563,370,26
BITCOIN 4036374-1.393%
İstanbul
22°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Japonya Başbakanı Kishida, Eylül ayında istifa edeceğini duyurdu

Japonya Başbakanı Kishida, Eylül ayında istifa edeceğini duyurdu

ABONE OL
Eylül 11, 2026 11:18
Japonya Başbakanı Kishida, Eylül ayında istifa edeceğini duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, gelecek ay yapılacak parti seçimlerinde iktidardaki Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) liderliğine yeniden aday olmayacağını açıkladı. Bu karar, ülkenin aynı zamanda yeni bir başbakana sahip olacağı anlamına geliyor.

Anketlerin kendisine halk desteğinin azaldığına işaret ettiği ve bir süredir bağış skandalında isminin geçmesi nedeniyle tartışılan Kishida, eylülde LDP liderliğini bırakacağını duyurdu. Kishida, “partide müzakerenin önünü açmak için açık bir yarışa ihtiyacı olduğunu” söyledi.

japanese pm fumio kishida at press conference in tokyo

Kishida’nın 3 yıllık başbakanlığına skandal, artan hayat pahalılığı ve rekor seviyede savunma harcaması damga vurdu.

67 yaşındaki Kishida, çarşamba sabahı başbakanlık ofisinde düzenlediği basın toplantısında, “Bu başkanlık yarışında LDP’nin halka değişmekte olduğunu ve partinin yeni bir LDP olduğunu göstermesi elzemdir” dedi.

En az 10 karakter gerekli