Gelecek yılın Nisan ayından itibaren ilkokullarda zorunlu programlama dersi verilmesine hazırlanılıyor, öğrenciler robot yapımını üstlenerek “programlamanın” eğlencesini öğrenecekler.
Katsushika Tokyo’daki bir ilkokulda, kartonlardan yapılan robotları kullanarak, programlama ve iletişim teknolojileri geliştirme dersi düzenlendi. Derse katılan 5. Sınıf öğrencileri, nasıl bir robot tasarlayacaklarını düşünürken, kartonları birleştirerek ve bilgisayar programı kullanarak robotları hareket ettirmeyi başardılar.
Katılan öğrencilerden biri: “Gelecekte oyun programcısı olmak istiyorum, o zaman için faydalı olur diye düşünüyorum” dedi.
Öğrenciler, deneme yanılma yoluyla robotları hareket ettirme konusunda heveslilerdi ve gelecek yıl verilecek programlama dersini sabırsızlıkla bekliyorlardı.
Kaynak: ANN News
Çeviri: Başak Çakıcı
1
BM Destekli liderlik programı başladı: Ücretsiz Japonya turu ve BM sertifikası seni bekliyor
8240 kez okundu
2
Tokyo Camii Enstitüsü 2026 Yaz Stajı: Başvuru Şartları ve Detaylar Açıklandı
3506 kez okundu
3
Eğlenmek ve öğrenmek için Japonca metin okumak
1729 kez okundu
4
Japonca Dil Okulları Yabancı Öğrencilerle Doldu Taştı
1443 kez okundu
5
Japonya’da Ücretsiz 40 Gün Yaz Stajı Fırsatı
1296 kez okundu