DOLAR 41,8518 0,23%
EURO 48,6276 0,44%
ALTIN 5.643,921,35
BITCOIN 46568210.03102%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
Genç Japonlar Arasında II. Dünya Savaşı Konuşulmuyor

Genç Japonlar Arasında II. Dünya Savaşı Konuşulmuyor

ABONE OL
Ağustos 20, 2025 08:36
Genç Japonlar Arasında II. Dünya Savaşı Konuşulmuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan bir ankete göre, Japon gençlerin büyük çoğunluğu, II. Dünya Savaşı hakkında arkadaşlarıyla veya aileleriyle neredeyse hiç konuşmuyor.

Savaş Hakkındaki Düşünceler

Nippon Vakfı tarafından 1.000 gençle yapılan ankette, gençlerin savaşa bakış açıları incelendi.

Ankete katılanların %95’i II. Dünya Savaşı hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtti. Katılımcıların üçte ikisi, savaş hakkındaki en akılda kalıcı bilgileri okul derslerinde öğrendiğini söylerken, yaklaşık üçte biri ise müze veya anıt yerlerini ziyaret ederek edindiğini belirtti.

Etkileyen Eserler

Savaşla ilgili kendilerini en çok etkileyen kitap veya filmler sorulduğunda, %40’tan fazlası Studio Ghibli’nin anime filmi “Ateşböceklerinin Mezarı”nı gösterdi. İkinci en etkili eser ise %20’lik bir oranla, Hiroşima’ya atılan atom bombası saldırısından kurtulan Nakazawa Keiji’nin deneyimlerini anlatan “Yalınayak Gen” adlı manga oldu. Diğer etkileyici eserler arasında Anne Frank’ın “Bir Gencin Hatıra Defteri” ve “Piyanist” filmi de yer aldı.

Ateşböceklerinin Mezarı ‧ 1988 ‧ Savaş/Dram ‧ 1 saat 29 dakika

Kişisel Anılar

Gençlerin sadece %30’u, savaşı yaşamış birinden doğrudan hikayeler dinlediğini söyledi. Bu hikayeleri dinledikleri en yaygın yerler okul etkinlikleri ve müzeler oldu. Gençlerin %30’dan daha azı ise bu hikayeleri doğrudan büyükanne veya büyükbabalarından dinlediğini belirtti.

Sohbet Konusu Değil

Atom bombası sebebiyle ölen küçük kardeşini ölülerin yakıldığı bölgeye getiren yetim bir Japon çocuk – Nagazaki, 1945

Anketin en dikkat çekici sonuçlarından biri, gençlerin %70’ten fazlasının, II. Dünya Savaşı hakkında aileleri veya arkadaşlarıyla neredeyse hiç konuşmadığını ifade etmesi oldu. Katılımcıların sadece %10’dan biraz fazlası yılda bir kez bu konuyu konuştuklarını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ