İçeriğe geç
DOLAR 48,65160,06%
EURO 56,17460,02%
ALTIN 6.749,660,53
BITCOIN 3690722-2.43222%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Hükümet Çevrimiçi Reklamları İnceleyecek

Hükümet Çevrimiçi Reklamları İnceleyecek

ABONE OL
Eylül 11, 2026 11:43
Hükümet Çevrimiçi Reklamları İnceleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japon hükümeti, hedeflenmiş çevrimiçi reklam için kişisel bilgi toplanması ve bu konuda rızaları olup olmaması hakkında Japon halkını yorum yapmaya davet ediyor.

reklamm

Özel yürütülen bir anket sonucunda, katılımcıların yarısından fazlasının, aniden çıkan reklamlar gibi, hedeflenmiş çevrimiçi reklamlardan hoşlanmadığı ortaya çıktı.

Reklamlar, müşterilerin alışveriş geçmişine ve diğer çevrimiçi aktivitelerine dayanarak ürünleri ve servisleri müşterilere dayatıyor.

Hükümet çevrimiçi reklamların çoğunu kontrol eden bilişim teknolojileri devlerinin olası rekabet engelleyici tutumlarını araştırmayı planlıyor.

Resmi makamlar, gelecek sene uzmanlardan aldıkları tavsiyeler üzerine çevrimiçi reklamlarla ilgili ara rapor üzerinde çalışacaklarını bildirdiler. Hükümet ise uygun önlemler üzerine düşünecek.

Kaynak: NHK World
Çeviri: Cemresu Kaya

En az 10 karakter gerekli