Çarşamba günü Japon Tabipler Birliği, kar amacı gütmeyen tıbbi bir organizasyonun, Japonya’da bulunan yabancılar için koronavirüs hakkında bilgi edinilebilecek çok dilli bir destek hattı kuracağını açıkladı.
Asya Tıbbi Doktorlar Bilgi Merkezi Derneği 10.00-17.00 saatleri arasında, cuma gününden itibaren 20 Mayıs’a kadar 8 dilde hizmet verecek. Bu hatta 03-6233-9266 numarasından ulaşılabilecek.
JMA açıklamasında İngilizcenin her gün, Çincenin ise hafta içi günlerde erişilebilir olacağını belirtti. Korece, İspanyolca ve Vietnamcanın da içinde bulundu diğer dillerde hizmet haftanın belirli günlerinde verilecek.
JMA yetkilileri, ayrıca Japonca konuşamayan insanlara tıbbi destek sağlayan bu merkeze maddi yardımda bulunulacağını açıkladı
AMDA, Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığı’nın yayınladığı yönergeler doğrultusunda yabancılara hangi belirtileri gördüklerinde doktora başvurmaları ve eğer hastalığı kaptıklarına inanıyorlarsa nereye gitmeleri gerektiğine dair bilgiler verecek.
JMA yetkilileri ocak ayından itibaren merkeze gelen aramaların koronavirüsüne yönelik bilgi istemi nedeniyle oldukça arttığını açıkladı.
Sağlık Bakanlığı ücretsiz telefon hattı sunsa da hizmet sadece Japonca olarak erişime sunuldu. Bakanlık Japonya’da bulunan yabancıların, bulundukları vilayetlerin danışma çağrı merkezlerini aramalarını rica etti. Sadece Tokyo, Osaka, Aichi ve Fukuoka gibi yoğun nüfuslu vilayetler çok dilli hizmet veriliyor.
Haberin orijinal halini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
1
Japonya’da Et Yiyen Bakteri Tehlikesi! En Çok Hangi Yaşlarda Ölümcül?
6477 kez okundu
2
Japonya’da Gıda Takviyesi Tüketen 500 Kişi Hastaneye Kaldırıldı
2710 kez okundu
3
Tokyo’da “Süper Acılı” Cips Yiyen 14 Öğrenci Hastanelik Oldu
1784 kez okundu
4
Japon bilim insanlarından Alzheimer için umut verici deney
703 kez okundu
5
Kellik tarih mi oluyor? Japon bilim insanlarından dikkat çeken çalışma
539 kez okundu