Japonya’da Avigan isimli ilacın klinik deneyleri yapılıyor. Bu deneylerle ilacın yeni Koronavirüs’e karşı olan etkinliği, güvenliği ve semptomların tedavisindeki etkisi inceleniyor.
Kabine Sekreteri Yoshihide Suga cuma günü gazetecilere, ilacın bugüne kadar 30 ülkeden talep gördüğünü açıkladı.
Suga diğer ülkelerle yapılan anlaşmalar devam ederken hükümetin, Avigan ile ilgili yapılan klinik deneylerinin genişletilmesinin planlandığını söyledi. Bu ülkelere ihtiyaçları olan ilaç miktarının ücretsiz olarak temin edileceğini ekledi.
Alman hükümeti durumu ağır olan Koronavirüs hastaları için milyonlarca paket Avigan üretilmesinin planlandığını açıklarken Çin’de bulunan araştırmacılar, Avigan’ın Koronavirüs enfekte insanların tedavisindeki etkinliğinin kanıtlandığını söyledi.
Haberin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.
1
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Japonya’da Türk Vatandaşları ile Buluştu
37819 kez okundu
2
Japonya’da Yabancı Bebek Sayısı Rekor Kırdı
32371 kez okundu
3
Yabancılara Karşı Daha Sert Kurallar Geliyor
22461 kez okundu
4
Pikachu, Akuma ve Ötesi: Japonya tuhaf isimlere ‘dur’ dedi
20044 kez okundu
5
Japonya Ayı Saldırılarına Karşı Yapay Zeka Çözümü Geliştiriyor
15333 kez okundu