Pazar günü hükümet yetkilileri, epidemiyologlarla başbakanlık ofisinde toplantı düzenledi. Uluslararası Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Takaji Wakita toplantıya katılanlar arasındaydı.
Panel, Japonya’da artan vaka sayısına istinaden düzenlendi. Sağlık otoriteleri bazı vakaların enfeksiyon rotasını izlemekte zorlanıyor.
Katılımcılar yorgunluk, ateş, nefes almada zorluk gibi grip benzeri semptomlar geliştirmeleri durumunda ne zaman doktora görünülmesi gerektiğini tartıştı.
Hastaların durumları kritikleşmeden, düzgün tedavi olabilmeleri için semptomları ne kadar süre gösterdikten sonra doktora başvurmaları gerektiği konuşuldu.
Panelde yaşlıların, diyabet hastalarının ve kronik hastalık sahibi hastaların dahil olmak üzere hassas kişilerin doktorları daha önce görmeleri gerektiği hakkında fikir birliğine varıldı.
Sağlık Bakanlığı toplantı gidişatına göre karar verilecek kriterlerin en erken pazartesi günü duyurulacağını bildirdi.
Kaynak: NHK World
1
Japonya’da Et Yiyen Bakteri Tehlikesi! En Çok Hangi Yaşlarda Ölümcül?
6466 kez okundu
2
Japonya’da Gıda Takviyesi Tüketen 500 Kişi Hastaneye Kaldırıldı
2702 kez okundu
3
Tokyo’da “Süper Acılı” Cips Yiyen 14 Öğrenci Hastanelik Oldu
1765 kez okundu
4
Japon bilim insanlarından Alzheimer için umut verici deney
697 kez okundu
5
Kellik tarih mi oluyor? Japon bilim insanlarından dikkat çeken çalışma
529 kez okundu