Makoto Shinkai’nin “Tenki no Ko” adıyla gösterime sunuluan anime filmi “En iyi bağımsız metraj” kategorisi de dahil olmak üzere 4 farklı kategoride 47. si düzenlenen Annie Ödüllerine aday olarak gösterildi.
Japon yapımı iki farklı animasyon daha ( Promer ve Okko’s Inn ) aynı kategoride aday gösterildi.
Bu kategori, büyük stüdyolar tarafından yayınlanan filmlerden ziyade, Amerika’da 1000 den az salonda gösterime sunulan küçük yapımları kapsıyor.
“Tenki no Ko” ; en iyi senaryo sahip film, en iyi yönetmene sahip film ve en iyi efektlere sahip film olmak üzere farklı kategorilerde de aday gösterildi.
Film, bazı kategorilerde Uluslararası başyapıtlar olan “Frozen 2”, ve “Toy Story 4” ile rekabet ediyor.
Shinkai’nin gişe rekorları kıran başyapıtı “Kimi no Na Wa” da 2017 yılında bu ödüle aday gösterilmiş fakat başarısız olmuştu.
Kaynak; Kyodo News
1
Death Note 12 yıl aradan sonra geri dönüyor !
1422 kez okundu
2
“Demon Slayer” animasyon filminin devamı 2021’de TV’de yayınlanacak
808 kez okundu
3
Anime: İblis Avcısı: Kimetsu no Yaiba’nın Tanıtım Filmi
680 kez okundu
4
‘Evangelion’ temalı etkinlikler Hakone’de
501 kez okundu
5
Japon İzleyiciler Tarafından Seçilen 2019’un En İyi 20 Animesi
474 kez okundu
Harika !