İçeriğe geç
DOLAR 48,94820,18%
EURO 55,6625-0,02%
ALTIN 6.726,270,12
BITCOIN 41220440.61045%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Nishimura, koronavirus ilaç araştırma tesisini ziyaret etti

Nishimura, koronavirus ilaç araştırma tesisini ziyaret etti

ABONE OL
Eylül 11, 2026 11:30
Nishimura, koronavirus ilaç araştırma tesisini ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik Kalkınma Bakanı Nishimura Yasutoshi Çarşamba günü Kitasato Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Üniversitenin Nobel ödüllü Seçkin Emeritus Profesörü Omura Satoshi, parazit kaynaklı bulaşıcı hastalıklara karşı kullanılan mucize bir ilaç olan ivermektine dönüşen bir bileşik (karışım) keşfetti. Bazı yurtdışı araştırmaları da ilacın etkisini göstermiştir.

Nishimura, Omura ve diğer üniversite yetkilileriyle konuştu.

Bakan onlara, dünyanın koronavirüs tedavi ilaçlarını dört gözle beklediğini söyledi.

Bakan, koronavirüs ilaç ve aşılarının geliştirilmesi için, hükümetin ek bir bütçeyle fon ayırdığını söyledi. Bu tür ilaç geliştirme çabalarını desteklemeyi taahhüt ettiğini belirtti.

Omura, Nishimura’ya, ivermektin uygulanan koronavirüs hastaları ile ilgili olarak, daha düşük ölüm oranını gösteren yurtdışı araştırma bulguları gösterdi.

Üniversite yetkilileri bakana, ciddi ve samimi şekilde klinik araştırmalar yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Haberin orijinal halini buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli