Japonya’nın önde gelen market zinciri Ministop, bazı şubelerinde son kullanma tarihlerini değiştirdiği ortaya çıktığı için kamuoyundan özür diledi.
Tokyo, Osaka ve Saitama dahil yedi ildeki mağazalarda, el yapımı pirinç topları ve sandviç gibi ürünlerin etiketlerinin bilerek değiştirildiği tespit edildi. Şirket, bu durumun temel nedenlerinin israfı azaltma baskısı ve personel yönetimindeki hatalar olduğunu belirtti.
Olayın ardından ulusal çapta bir soruşturma başlatan Ministop, iki şubede daha benzer usulsüzlüklerin yapıldığını doğruladı. Şirket, tüketicilerden sağlık sorunları yaşadıklarına dair şikayetler geldiğini de kabul etti ve bu durumun bir daha yaşanmaması için sıkı önlemler alacağını duyurdu.
1
Japonya’nın Dev Market Zincirlerinden “Yabancı Düşmanlığına Hayır” Mesajı
52982 kez okundu
2
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Japonya’da Türk Vatandaşları ile Buluştu
37866 kez okundu
3
Japonya’da Yabancı Bebek Sayısı Rekor Kırdı
32432 kez okundu
4
Yabancılara Karşı Daha Sert Kurallar Geliyor
22557 kez okundu
5
Pikachu, Akuma ve Ötesi: Japonya tuhaf isimlere ‘dur’ dedi
20096 kez okundu