Ulusal Polis Ajansı’na göre, 3 binden fazla insanı kapsayan, yaklaşık 2.600 dağla ilgili olay yaşandı. Bu, her iki kategorideki ilk verilerdi. Veriler ilk kez 1961’de kaydedilmeye başlandı. Yetkililer, özellikle son on yılda 1,6 kat artış gösteren sıkıntıdaki insanlarda yaşanan istikrarlı yükseliş konusunda endişeli.
Yetkili makamlar, uzaktaki bölgelerde daha iyi cep telefonu alımına işaret ediyor, gelişmiş sinyal aralığı, insanların olay yerinde bir kez çözülecek olayları bildirmelerini kolaylaştırıyor.
Yaş, vakaların büyümesinde önemli bir faktördür. Yetmişli yıllardaki dağcılar ve yürüyüşçüler,%22,3 ile en fazla sıkıntı çeken insanlardan, sırasıyla %22,3 ve elli yaşlarındakiler sırasıyla %22,1 ve %15,5 oranlarından sorumluydu. Dağcıların öldüğü veya kaybolduğu olayların %70’inden fazlası altmış veya daha yaşlı insanları içermektedir. Ulusal Polis Ajansı, hava koşulları ve kişisel fiziksel uygunluk da dahil olmak üzere dağlık alanlara girerken tamamen hazırlıklı olmanın gerekliliği konusunda farkındalık yaratmak için çalışıyor.
2018 yılında olaylara katılan 169 yabancı da vardı, bu son on yılda beş kat artış gösterdi.
Özellikle, Fuji Dağı’ndaki olaylarda bir artış oldu, çünkü daha fazla ziyaretçi arazi ve hava için hazırlıksız olarak zirveye çıktı,ve kayak merkezlerinde taşralı kayak yapmaya gitmek için belirgin izler bırakan konuklar nedeniyle.
Kaynak: Nippon.com
Çeviri: Yaren Duran